Да подготвим кожата за есента!

3 домашни маски за лице, с които кожата заживява нов живот тази есен

Да подготвим кожата за есента!

Домашно приготвените маски за лице са едно от онези неща, които всяка жена обича или поне е любопитна да направи в името на добрия външен вид.

Трите маски, които ще ви предложим са съвсем лесни за приготвяне и гарантирано ще подготвят кожата за студения вятър и прах, които ни очакват през новия сезон. Освен това са вкусни и обещаваме, че ще ѝ се харесат!

Ананас и кокос

Използвайте чудотворните съставки, за да почитите порите и витализирате кожата. Смесете една супена лъжица прясно изцеден сок от ананас с една лъжица леко затоплено кокосово мляко. Разбъркайте докато получите хомогенна смес и нанесете върху кожата. Това е и тайната за бляскава кожа на редица знаменитости, тъкмо преди да се появят на червения килим. Оставете да подейства за 10-12 минути и отстранете с хладка вода.

Авокадо и зехтин

Смесете една лъжица предварително намачкано в хаванче авокадо и половин лъжица зехтин. Почистете предварително и нанесете. За да има видим ефект, маската трябва да престои 5-7 минути. Препоръчително е да се прави два пъти седмично. Отстранете с тампони за грим като правите кръгообразни движения, за да втриете максимално добре субстанцията. След това отмийте.

Кисело мляко и портокал

Тази маска е подходяща за проблемна кожи с акне. Смесете една супена лъжица кисело мляко със същото количество прясно изцеден портокалов сок. Нанесете за 10-15 минути и почистете след това. Ефектът ще е видим още след първия път.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay