Полинуклеотиди: Най-новото естетично лечение, за което трябва да знаете

Полинуклеотиди: Най-новото естетично лечение, за което трябва да знаете
Canva

На пазара има нов инжекционен продукт, който изглежда ще промени завинаги лицето на естетиката: полинуклеотиди. Що се отнася до корекциите, много хора не осмяват да прибегнат към ботокс и филъри, предпочитайки да използвам целенасочена грижа за кожата като ретинол и витамин С, за да се борят с признаците на стареене и неравномерния тен на кожата.

Носят се слухове, че полинуклеидите са тайната на младия вид на кожата на Дженифър АнистънНо какво точно представляват и как могат да помогнат? Прочетете, за да разберете.

Какво е полинуклеотид?

Полинуклеотидите са биостимулатори на базата на протеини, обикновено направени от сьомга, които действат чрез промяна на ДНК на кожата. Промените засилват производството на колаген и еластин чрез регулиране на фибробластните клетки, както и подобряване на регенерацията на тъканите и възстановяване на тонуса и еластичността на кожата. Освен това има антиоксидантен и хидратиращ ефект в допълнение към биоремоделирането, което води до кожа, която изглежда и се чувства по-здрава.

"Това е вълнуващ момент в естетичната индустрия", казва пред POPSUGAR д-р Ашуин Сони, пластичен и реконструктивен хирург, когато е попитан за това най-ново инжекционно лечение, което дава тласък на регенерацията на кожата. "Иновацията зад него е невероятна. Това е естествен начин да подобрим нашата кожа и тъкани на клетъчно ниво"

Как работят?

Технологията е толкова умна, защото не просто вмъква нещо в кожата, като Profhilo (форма на хиалуронова киселина) или филъри, които добавят обем и структура. Вместо това, той работи на молекулярно ниво, подобрявайки здравето на по-дълбоките слоеве на епидермиса.

Класифициран като регенериращ инжекционен продукт, получен от ДНК на треска или сьомга, той стимулира вашето собствено тяло да произвежда различни клетки, за да поддържа клетъчния обмен и еластичност. Инжекциите могат да бъдат насочени към специфични проблемни зони, докато Profhilo и други кожни бустери са предназначени за третиране на много специфични зони с пет определени точки на лицето. Това означава, че качеството и външният вид на кожата се подобряват, без да се създава физическа кухина или да се предотвратява движението като ботокс, така че резултатите са много по-естествено изглеждащи, тъй като това е вашата кожа, но по-добри.

Науката зад съставката обаче не е нова. Те се използват в регенеративната медицина от много години и сега преминават в естетиката. Тези инжекции са чудесни за борба с увисването и за възстановяване на увредената от слънцето кожа чрез удебеляване на тъканите. Стимулирайки производството на колаген и еластин, той също така подобрява еластичността и стегнатостта на кожата, за свежо, младежко покритие.

На кои области могат да помогнат?

Към момента се изпълняват процедури за лице, шия, деколте и тяло, включително върху белези и за стимулиране на растежа на косата. Въпреки че се използва главно за зряла кожа, изглежда има нарастващо търсене сред по-младите тълпи благодарение на способността му да се насочва към специфични кожни проблеми, като белези от акне и тъмни кръгове.

Едно от най-популярните лечения е зоната около очите. През последните няколко години търсенето на това лечение се е увеличило значително, като много от нас искат да озарят и подобрят външния си вид в тази зона. Филърът от своя страна не винаги е подходящ за всички.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay