Защо трябва да държим партньора си за ръце по време на спор?

Защо трябва да държим партньора си за ръце по време на спор?

Споровете в една връзка са неизбежни. Все пак става дума за сблъсък между различни характери. Но тук не говорим за нездравословните, токсични, скандали, кито включват обиди, а за тези, които завършват с разбирателство след изразено различие в мненията.

Трябва да посочим, че споровете всъщност за здравословни за връзката. Избягването на конфликти не ви прави добра услуга, защото ви пречи да научите как да се свързвате във вашите различия и да научите повече един за друг чрез спора.

За да осигурите продуктивен спор с партньора си, има няколко неща, които трябва да имате предвид, като начина, по който подхождате към разговора и колко добре слушате по време на спора. Но какво ще стане, ако ви кажем, че да държите ръката на партньора си по време на "скандала" може да има ползи за отношенията ви? Разбираемо, последното нещо, което може да искате да направите, когато се карате с любимия, е да го докоснете. Въпреки това, ако искате да завършите разговора с положителна нотка, може би трябва да вземете предвид този съвет.

Защо трябва да държим партньора си за ръце по време на спор?

Държането за ръце все пак не е за всеки, тъй като не всеки говори този език на любовта. Въпреки това, проучванията показват, че държането за ръце по време на спор може да създаде успокояващ и положителен ефект както по време, така и след него. Проучване, проведено от Университета в Амстердам, което изследва 100 двойки, установява, че държането за ръце по време на караница води до по-спокойна комуникация, а когато тя приключи и двете страни изпитват повишени ниива на озитивни чувства.

Друго проучване на Университета на Колорадо, Боулдър, установява, че докосването на партньора ви може буквално да синхронизира мозъчните ви вълни и да намали болката . Въпреки че болката в това специфично проучване се фокусира върху физическата болка, връзката между докосване и дистрес е доста забележителна и може да се сравни с психически и емоционален дистрес.

Защо трябва да държим партньора си за ръце по време на спор?

Разбира се, не е нужно да се карате с партньора си, за да се държите за ръце. Всъщност трябва да го правите постоянно! Когато хората се срещнат с допир, мозъкът освобождава хормон, наречен окситоцин. Окситоцинът е хормонът на любовта и се свързва с всички смесени чувства, които тялото ви може да изпита, когато сте влюбени , като доверие, топлина и щастие. Така че не е изненадващо, че включването в простия акт на държане за ръка може да предизвика положително чувство във вас.

Хората не са създадени да издържат дълги периоди без докосване и простото държане за ръце може да направи чудеса за психическото и физическото здраве. Така че независимо дали се мотаете на дивана или се намирате в дълбините на страстен спор, хванете ръката на партньора си и почувствайте сами успокояващия комфорт, който следва.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay