Ван Гог, Климт и... Dior

Dior в Москва

След неблагоприятните за "Christian Dior" събития около бившия им главен дизайнер Джон Галиано, френската модна компания се възползва от всяка позитивна публичност, която може да накара модната публика да забрави за опетненото им от Галиано име.

Сега Държавният музей на изкуствата "Пушкин" в Москва ще представи ретроспекция на славната компания, с което да покаже магията на Висшата мода, изразена с името "Dior”. Изложбата ще може да се посещава от днес, като на посетителите ще им се отдаде възможността да станат част от 64-годишната история на марката. Ще се запознаят с творенията на самия основател Кристиан Диор, чиято кариера представляваше своеобразна революция в модата. Показани са и уникални пищни рокли, създадени от Ив Сен Лоран и Джанфранко Фере, които през годините спомогнаха за утвърждаването на парижката модна къща.

За да докажат твърдението "Модата е изкуство", кураторите на ретроспективната изложба са заложили на необичайно представяне на ценната колекция. Тук ефектът на противопоставянето е достигнал своя връх, като редом с иконичните модели на "Dior” са поставени картини на Ван Гог и Климт и произведения на легендарните фотографи Ричард Аведън и Ман Рей.

Според вестник "Гласът на Русия", изложбата ще бъде разделена тематично в отделни зали, като едни ще бъдат фокусирани върху цветния мотив, често използван в колекциите на "Dior”, а други ще бъдат посветени на дизайнерския процес на Кристиан Диор. Ще бъдат представени и легендарни парфюми и аксесоари на компанията.





 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay