В кои случаи НЕ трябва да пиете червено вино

В кои случаи НЕ трябва да пиете червено вино
Canva

Есента и зимата са подходящо време за уютни вечери с чаша вино в ръка. Въпреки че употребата му може да има някои ползи за здравето при умеренa консумaция, има и ситуации, в които трябва да се избягва. Ето някои от тези случаи:

Бременност

Вероятно не е и нужно да казваме, че бременните жени трябва да избягват консумацията на алкохол, включително червено вино, поради възможните рискове за развитието на плода. Все пак ви напомняме, че докато някои специалисти подкрепят теорията за една чаша от време на време, то други категорично я отричат.

Някои видове медикаменти

Взаимодействието между червеното вино и някои лекарства може да бъде опасно. Хората, които приемат лекарства, трябва да се консултират със своя лекар относно възможните взаимодействия.

Алергии и непоносимост

Някои хора могат да имат алергии към съставките в червеното вино, като сулфити. Освен това, хора с хистаминова непоносимост могат да изпитат неприятни реакции след консумацията на иначе ароматната напитка.

Проблеми със сърцето

Въпреки че умерената консумация на червено вино може да има положителни ефекти върху сърдечно-съдовата система, хората със сериозни проблеми със сърцето трябва да се консултират с лекар преди да включат червено вино в диетата си.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay