Моят офис е моята крепост

Моят офис е моята крепост

Това как да се облича, говори и държи един професионалист в бизнес среда изобщо не изчерпва обрисуването на имиджа му. Освен дрехите и речта, самият офис говори много за това с кого сте на среща, с кого искате да правите бизнес и това как и дали ще се случат нещата.

Ако обърнете внимание на офис оборудването, интериора и малките дизайнерските трикчета, със сигурност ще си осигурите нещо повече от внимание - ще покажете, че сте човек, за когото детайлите имат значение, а средата е толкова важна, колкото и хората, които живеят и работят в нея.

И въпреки че повече служители нямат обособени лични кабинети, не е невъзможно да създадете свое кътче на уют, което другите да ценят. Опитайте някои от нашите предложения, за да направите скучното офис пространство в място, което да ви инспирира и да не чувствате ни най-малка досада от осемчасовия работен ден.

Малките цветни акценти

Украсете стилно като добавите към сивото или кафявото малки детайли - снимка или картина в ярка рамка - в червено, зелено или лилаво. Ако обстановката го позволява, можете да закачите стена или дъска, на която всеки ден да рисувате по нещо. Като акцент на деня, който е същевременно тематичен, забавен и освежава скучния офис.

Релакс за очите

Ако помещението е малко, бюрата трябва да са разположени срещу вратата или срещу прозореца. Ако това е невъзможно, постарайте се да осигурите нещо, което да облегчава погледа - цветно пано, успокояваща картина в зелено, например. Това е цветът, който единодушно се смята за враг на стреса, депресията и умората на очите.

Нека бъде светлина

Понеже в офиса винаги трябва да бъде достатъчно светло, можете да експериментирате с осветителните тела. Помолете колегите си да оставят дребните си монети в специално създадени за целта касичка и ще видите колко бързо ще си подсигурите няколко малки и изчистени лампи. Те могат да бъдат с мека или луминисцентна светлина, в зависимост от личните предпочитания. Не се препоръчват цветните светлини, както и агресивните форми.

Кът за отдих

В по-големите офиси е редно всеки да има свое кътче, обособено лично пространство. Ако между отделните бюра на всички има прегради или стелажи, поставете по тях снимки, предмети, дребни плодове или сувенири, които всеки донася след поредното си пътуване нанякъде...

Мебелите в офиса могат да бъдат разнообразени с цветни "петна" - някой прекрасен и удобен стол за релакс, малка мебел в ярко зелено или кърваво червено, а защо не дори диван, където да можете да откраднете няколко минути, когато сте много напрегнати.

Зелено!

И накрая - цветята! Те са спорен въпрос, заради многото хора, които имат алергии от стайните растения. Попитайте колегите си, а ако сред тях има такива можете да наблегнете на свежи цветя, които да сменяте на всеки два дни. Какво по-хубаво от свежест от природата!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay