3 идеи за летни ястия с домати

3 идеи за летни ястия с домати
Canva

С месеци чакаме лятото да дойде само, за да можем да вкусим от сочните, сладки домати. Този момент настъпи и е време да изпробваме ралзини рецепти с този така обичан плод!

Брускети с домати и моцарела

Намажи филийки хляб с малко зехтин и изпечи ги във фурната или на грила, докато станат хрупкави. Нарежи доматите и моцарелата на тънки филийки. Подреди доматите върху изпечените филийки хляб и постави по една филийка моцарела на върха. Подправи със сол, черен пипер и пресен босилек.

Доматена салата с краставици и магданоз

Изрежи доматите на кубчета и краставиците на тънки резени. Смеси ги в купа и добави нарязания магданоз. Поръси със сол, черен пипер и изцеден лимонов сок. Добави малко зехтин и разбъркай добре. Охлади салатата в хладилника за около 30 минути преди да я сервираш. Тази освежаваща салата е идеална за горещите летни дни.

Гаспачо

Пасирай доматите, краставиците и червения пипер в блендер, докато се получи гладка смес. Добави малко пресен чесън, оцет, зехтин и сол на вкус. Разбъркай добре и постави в хладилника за няколко часа, за да се охлади и да се развият вкусовете. Преди сервиране, поръси газпачото с нарязани домати, краставици и магданоз за повече свежест. Поднеси гаспачото в дълбоки чинии и наслади се на хладния и освежаващ вкус на тази летна супа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay