3 идеи за летни ястия с патладжан

3 идеи за летни ястия с патладжан
Canva

Патладжанът е главният герой на лятото. Широко използван в италианската кухня, той е предпочитан и у нас за приготвянето на бързи и лесни летни рецепти. Ето ви и 3 свежи идеи с този ароматен зеленчук!

Печени патладжани с доматен сос

Нарежете патладжаните на тънки резени и ги печете във фурната до златисто. В същото време, смесете доматен сос с малко подправки и чесън, както и щипка захар и го задушете в тенджера. Подредете патладжаните в подходящ съд и ги полейте със  соса. Гответе на слаб огън за няколко минути и сервирайте. Гарнирайте със зелен лук и листенца магданоз или босилек.

Патладжани със зехтин и балсамов оцет

Нарежете патладжаните на кръгчета и ги изпечете на грил или на тиган с малко зехтин. След като патладжаните са готови, поръсете ги с балсамов оцет и сол. Поднесете ги като предястие или гарнитура към основното ястие.

Патладжанова мусака със сирене и босилек

Нарежете патладжаните на дълги резени и ги изпечете или задушете на тиган с малко зехтин или олио. Сложете патладжаните в подходящ съд и наредете върху тях нарязано на резени сирене и пресен босилек. Повторете слоевете докато изчерпате продуктите. Печете мусаката в предварително загрята фурна до златисто и сервирайте.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay