От сервирьорка до световноизвестна певица: Колко точно е богата Дуа Липа?

Откакто издаде първия си сингъл през 2015 г., кариерата на Дуа Липа върви само нагоре. Британскaта певица от албански произход вече е натрупала дълъг списък с хитове и няколко рафта с престижни награди и отличия, включително три награди "Грами" , шест награди "Брит", две музикални награди на "Билборд" и дори два рекорда на Гинес (през 2020 г. тя постави рекорд за най-много продадени билети за предаван на живо концерт от соло изпълнителка и през 2021 г. за най-много месечни слушатели в Spotify за изпълнителка през тази година, за да ви спести неприятностите да ги търсите сами в гугъл).

Шикозният външен вид na Дуа не се финансира сам - огромната сума от 35 милиона долара определено ѝ помага да вземе най-доброто от дизайнери като Versace и Schiaparelli. Да, прочетохте правилно: нетното състояние на Дуа Липа е 35 милиона долара. Ето как тя е изградила това огромно богатство за по-малко от десетилетие.

Първоначално тя работи като сервитьорка

Преди да сключи звукозаписната си сделка, Дуа Липа има поредица от много обикновени, много нископлатени "концерти", включително сервитьорка в мексиканския ресторант La Bodega Negra в Сохо и хостеса в нощен клуб Мейфеър.

"Беше ужасно, изобщо не беше много приятно", казва тя пред Evening Standard през 2016 г. за дните си на разпоредител в нощен клуб. "Трябва да си много студен човек, за да стоиш там и да казваш на хората, че не могат да влязат. Когато трябваше да отхвърля приятелите си, защото носеха маратонки, разбрах, че това не е мястото, на което искам да работя.

Въпросът е следният: Дуа Липа почти определено не е спестила почти никакви пари, преди да пробие в музикалната индустрия.

Музикалната ѝ кариера започва много бързо

Дуа Липа подписва договора си с Warner Bros. Records UK през 2014 г., издава първия си сингъл "New Love" през 2015 г. и пуска едноименния си дебютен албум, получавайки възторжени отзиви през 2017 г.

Нейният втори албум, Future Nostalgia бе издаден през същата година с още по-голямо одобрение от критиците от първия ѝ албум. Водещият сингъл на Future Nostalgia, "Don't Start Now", достига номер 2 в класациите на Billboard (което го прави най-големият ѝ хит в Съединените щати до момента) и е последван от още пет сингъла от албума. И това дори не засяга многото хитови колаборации, в които е участвала (Саундтракът на Барби).

Турнето Future Nostalgia

Dua Lipa постигна успех във всички области в кариерата си, но нейното турне Future Nostalgia изведе нещата на следващо ниво. Турнето събра над 40 милиона долара само в САЩ и Канада. Според Billboard, 394 000 билета са продадени за първия етап от турнето, което е 346% увеличение на продажбите на билети в сравнение с първото. Брутните приходи от шоу също са много по-високи за турнето Future Nostalgia в сравнение с предходното.

Дуа е посланик на луксозни марки

В допълнение към парите, които Дуа Липа печели директно от своята музика и турнета, тя има доходоносна странична работа като посланик на високопоставени брандове, включително Yves Saint Laurent (като лице на аромата Libre на марката), Evian и Puma. И в случай, че това не е достатъчно, тя също си сътрудничи в три колекции за Pepe Jeans и издаде колекцията La Vacanza със самата Донатела Версаче.

Каква е общата нетна стойност на Дуа Липа през 2024 г.?

Според Celebrity Net Worth , упоритата работа на Дуа се е отплатила напълно, тъй като нетната ѝ стойност възлиза на около 35 милиона долара. Само да не паднете!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay