Вярно ли е, че на мъжете им се прави с*кс сутрин, а на жените вечер?

Вярно ли е, че на мъжете им се прави с*кс сутрин, а на жените вечер?
Canva

В нашия YouTube подкаст често си говорим за сексуалните взаимоотношения между мъжа и жената. Оказва се, че между двата пола има съществени разлики що се касае до желанието за секс. Разликите в желанието за секс между мъжете и жените са резултат на комбинация от физиологически, психологически и социални фактори.

И на практика действително е така. Особено в дългосрочни взаимоотношения, се случва жената да е в настроение за секс, но мъжът системно да ѝ отказва. Е, за това си има логично обяснение и не, той не е спрял да ви обича и да ви желае!

Но какви са най-честите разминавания?

Физиологически разлики

Мъжете имат по-високо ниво на тестостерон, което играе важна роля във формирането на сексуалното желание. Жените имат по-ниски нива на тестостерон, но влиянието на този хормон върху либидото все пак е значително.

Психологически фактори

Жените обикновено изпитват по-голяма свързаност между емоциите и сексуалното желание. Въпроси като емоционална близост, доверие и комуникация могат да имат по-голямо значение за желанието на жените. Мъжете, от своя страна, често се съсредоточават по-силно върху физическото усещане и визуалната стимулация.

Въздействие на околната среда

Социалната, културната и личната обстановка също могат да оказват влияние върху либидото при мъжете и жените. Възприемането на сексуалността, нормите и ценностите, които са приети в определено общество, може да има въздействие върху индивидуалното желание.

Вярно ли е, че на мъжете им се прави повече секс сутрин, а на жените вечер?

Действително някои мъже може да изразяват по-голямо желание за сутрешен секс поради физиологически фактори, като по-високите нива на тестостерон по това време на деня. Тестостеронът има пик през сутрешните часове, което може да стимулира сексуалното желание.

От друга страна, жените могат да предпочитат вечерния секс, когато се почувстват по-релаксирани и освободени от ежедневните ангажименти. В това време на деня могат да имат повече време и енергия за сексуална активност, като постигане на по-висока нива на настроение и сексуално желание.

Запомнете обаче, че тези предпочитания, обаче, не са универсални и не се прилагат на всички мъже и жени. Индивидуалните различия, културните влияния, емоционалната свързаност и личните предпочитания играят важна роля в определянето на времето и настроението за сексуална активност. Всеки човек е уникален и може да има свои предпочитания и ритъм на сексуалната активност, независимо от пола.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay