Алф се завръща

Вярно ли е това?

"Майтап бе, Уили! Алф няма да се завръща на екран" - може би си помислихте, че такава реплика ще последва след многообещаващото ни заглавие. Не е точно така. Истината е, че Пол Фуско действително възнамерява да възроди прочутия мелмаковец на екран. При това - на голям екран.

Неотдавна Фуско е разкрил пред The Hollywood Reporter, че обмисля мащабния проект от няколко години и според него, вече е настъпил подходящият момент. Съгласни сме. Напоследък Холивуд ясно показва, че е готов да "рециклира" всякакви стари продукции, така че косматият любимец едва ли ще си остане в кашон на тавана. Въпреки че стои там вече над 20 години - епизодите на хитовия сериал се снимаха между 1986 и 1990 година.

Пол Фуско многократно се опитваше да го върне, но без особен успех. Вероятно това се дължи на факта, че досега апетитите му не бяха към киното, пък и чак в последно време то напредна с 3D-то достатъчно, че да покаже старите герои в напълно нова светлина. Извънземната идея вече е предложена на "много голямо студио", остава да видим какъв ще бъде резултатът. Но се чувстваме уверени, че след като сините мъничета "смърфнаха" големия екран миналата година, и симпатичният наглец от Мелмак ще успее.

"В днешно време Алф може да бъде по-открит отвсякога, защото светът е съвсем различно място от онова, което беше през 80-те" - споделя мнението си Фуско. - "Мисля, че героят ще се изправи и ще има много за казване. Ще подходим по нов начин към него. Вероятно няма да повтаряме телевизионното шоу, а ще го поставим в сюжет, който обяснява как Алф се е озовал тук. Мисля да му дадем ново семейство и да го оставим сам да говори за себе си."

Едва ли който и да било от старите осиновители на извънземния ще се появи в планирания нов филм. На нас обаче и те ни липсват, така че ще прекараме следващите няколко минути с тях. За да ги попитаме как са, да разберем какво им се е случвало през изминалите десетилетия. За съжаление, повечето снимки, които открихме, са правени преди десетина години. И все пак - доста време след снимките за сериала.

Алф се завръща

Кой всъщност е Пол Фуско (59 г.)? Вероятно е добре да започнем с отговора на този въпрос. Все пак той се изявяваше зад кадър (или по-точно - зад козина), така че може и да не сте запознати с лицето му. А именно това е човекът, вдъхнал живот на сензацията Алф. По всички възможни начини. Фуско не само измисля героя. Той му дава и гласа си, освен това е главният кукловод в продукцията. Движи главата на косматкото с едната си ръка, с другата - някоя от "лапите" му. Междувременно, отделни хора отговарят за останалите части от тялото на героя - застанали под сцената, или с дистанционно управление отдалеч.

По една или друга причина, обстановката в студиото на комедийния сериал не е била особено весела. Почти всички актьори са се изказвали съвсем неласкаво за напрегнатата и трудна среда, в която е трябвало да работят. Особено Макс Райт (по-известен като Уили Танер). Той ненавиждал факта, че му се налагало да поддържа технически претенциозен неодушевен предмет, който на всичкото отгоре получавал повечето хубави реплики в диалога. След последния снимачен ден актьорът си тръгнал от студиото, без дори да се сбогува.

Алф се завръщаНай-скорошната снимка на Макс, която може да се намери, е отпреди десетина години

Какво му се случва след това? Макс Райт (69 г.) продължава с актьорската си кариера до 2005 година. През живота си е участвал в няколко филма, най-известният от които е "Ах, този джаз", но като цяло неговото поле за изява си остава телевизионно. Преди малко повече от 10 години около "Уили" се заформи страхотен скандал, след като клюкарите от The National Enquirer разпространиха кадри, на които актьорът пуши крак и прави секс с бездомен мъж, когото току-що е срещнал. Въпреки че има жена и две деца в истинския живот, също както в сериала.

Освен това, Райт е залавян неколкократно да шофира в нетрезво състояние. Все пак ние го помним с добро и му пожелаваме още дълги години живот, след като беше диагностициран с лимфома, но понастоящем се намира в ремисия.

Алф се завръщаАн с истинското си семейство, в което няма извънземни (2000 г.)

За разлика от екранния си съпруг, Ан Шедийн (63 г.) не се е забърквала в публични скандали. Тя си остава най-известна като майка-осиновителка на Алф, въпреки че до 2001 също продължава да се снима в продукции. Всъщност, ако трябва да бъдем честни, нито един от актьорите в хитовия сериал не може да се похвали с особено впечатляващи други роли. 

Алф се завръща

В края на снимките за сериала се разчу, че в истинския живот Лин страда от булимия. По-късно самата Андреа Елсън (43 г.) сподели, че бременността ѝ е помогнала да се справи с тежкия проблем. Дъщеря ѝ Клеър вече е голяма, а ние сме виждали Андреа и в ситкоми от ранга на "Женени с деца", "Луд съм по теб", "Стъпка по стъпка". Не в главните роли, обаче.

Алф се завръща

Наскоро ви разказвахме за съдбата на любимите ни деца актьори, след като вече пораснаха. Обърнахме внимание и на Брайън - най-малкият участник в "Алф". Но нека повторим.

Когато получава ролята си в сериала, Бенджи Грегъри (34 г.) е на 7-8 годинки, но се справя блестящо. Нищо чудно - половината му семейство са актьори, а баба му се изживява като негов агент. Във възрастта, в която го виждаме на дясната снимка, младежът признава, че не съжалява за участието си в извънземно популярния сериал. Но не иска повече да се занимава с актьорство. Учи в колеж за изкуства, а след години постъпва в американската флота. Поради здравословни причини обаче, съвсем скоро е отстранен. Носили са се дори слухове, че Бенджи Грегъри е мъртъв, но в крайна сметка се оказват глупава шега.

Алф се завръща

Разбира се, в никакъв случай няма да пропуснем и съседите на Танерови. Започваме от Тревор Ачмонек. Истинското му име е Джон ЛаМота (73 г.) и е участвал в доста телевизионни продукции. Освен това, дълги години се е занимавал професионално с бокс, а по едно време се разбра, че притежава и нощен клуб в Маями Бийч.

Алф се завръща

Досадната Ракел всъщност е Лиз Шеридан (83 г.) и през 2009 видяхме прекрасното ѝ изпълнение в известния филм "Играй играта", който разказва за трансформацията на възрастен дядо в дон Жуан. През 50-те актрисата е била сгодена за красавеца Джемс Дийн и 2000 беше годината, в която Лиз реши да издаде книга за този период от живота си.

Котките, за съжаление, имат по 9 живота, но общата им продължителност не е кой знае каква. Затова, що се отнася до Лъки, можем да бъдем сигурни - макар да не е свършил в търбуха на извънземно със странни хранителни навици, той отдавна е заровен в задния двор на истинските си собственици. Лошото е, че и развитието на някои звезди в "Алф" за пореден път ни убеждава - голяма част от знаменитостите водят живот, много по-тъжен от онова, което си представяме ние.

Пожелаваме им повече късмет занапред, а когато самият космат Гордън Шамуей се завърне в съвременна версия, със сигурност ще му кажем "Добре дошъл". Той пък ще ни отвърне с любимото си "Няма проблеми!"

181 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 08.08.2012|08:35
За Алф и Мелмак - http://ow.ly/cOywe
10
Не е посочен 06.08.2012|16:57
Ооо, върнахте ми в детството и в спомена как се лепвахме пред телевизора да гледаме. Ще ми е интересно и сега да гледам, та дори на голям екран.
9
Не е посочен 06.08.2012|14:45
"Но се чувстваме уверени, че след като сините мъничета "смърфнаха" големия екран миналата година, и симпатичният наглец от Мелмак ще успее." Определено ще успее!
8
Не е посочен 06.08.2012|14:38
Ще бъде мноог яко да го върнат на екран! Ще пожъне голям успех, ако е направен както трябва!
7
Не е посочен 06.08.2012|14:31
Май наистина този сериал е бил връх в кариерата на тези актьори! Много жалко!
6
Не е посочен 06.08.2012|14:25
"В днешно време Алф може да бъде по-открит отвсякога, защото светът е съвсем различно място от онова, което беше през 80-те" - така си е!
5
Не е посочен 06.08.2012|14:17
Ще бъде много яко, ако гп върнат на екран! Алф беше много забавен и понякога поучителен герой!
4
Не е посочен 06.08.2012|10:46
Няма начин. Той все пак няма как да остарее, но аз съм сигурна, че няма да е същото дори филма да добър. Защото всички, които сме го гледали навремето имаме други спомени преживявания с него, и едва ли новото му семейство ще ни допадне
3
Не е посочен 06.08.2012|10:44
Страхотен материал! :) Много ми беше интересно да прочета какво е станало с актьорите от любимото ми филмче, като малка...За съжаление много ми стана кофти, че "Уили" е бил такъв темерут и толкова злобен. Дано все пак е здрав и да гледа напред само! А иначе с нетърпение очакваме екранизирането на "Алф" на голям екран.
2
Не е посочен 03.08.2012|19:54
Невероятен сериал, толкова забавен с носталгия си спомням за времето, в което го даваха. Актьорите доста са се променили, така че вероятно Алф на голям екран ще е придружен от друго семейство...
1
Не е посочен 03.08.2012|19:52
При цялото ми уважение, ама мили Дами от Жените... Я вижте пак снимката на Джон ЛаМота... дясната имам предвид. Няма начин това да е той! Освен, ако не се е подмладил. :) Иначе ми беше много интересно да прочета всичко. Липсва ми Алф, бих искала да го гледам пак на сериал, не че ще откажа екранизацията :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay