5 лесни зеленчукови гарнитури, които подхождат на всяко ястие

5 лесни зеленчукови гарнитури, които подхождат на всяко ястие
Pexels

Обикновено когато приготвяме вечеря или обяд, обръщаме повече внимание на основното ястие. Влагаме всичките си усилия в него и обикновено ни се иска да приготвим нещо лесно и бързо за гарнитура, което да не изисква особено много време и внимание. 

Истината е обаче, че зеленчуците са доста подценявани. Със своите свежи цветове и интересни вкусови качества, могат да направят ястието още по-специално.

Ето 5 идеи за зеленчукови гарнитури, които се приготвят бързо и лесно и подхождат на почти всичко- месо, риба и други:

Печени зеленчуци: Изберете любимите си зеленчуци, като моркови, тиквички, патладжани и др. Нарежете ги на парчета, подредете в тава и добавете малко зехтин, черен пипер и сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато зеленчуците омекнат и станат леко златисти.

Печени сладки картофи: Измийте и нарежете на парчета сладките картофи. Подредете ги в тава, добавете малко зехтин и сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути или докато омекнат и станат златисто кафяви.

Печен карфиол: Измийте и раздробете на малки цветчета карфиола. Подредете го в тава, добавете малко зехтин и сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Печени картофи с розмарин: Измийте и нарежете на парчета картофите. Подредете ги в тава, добавете малко зехтин, пресен розмарин, черен пипер и сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути или докато картофите станат златисти и хрупкави.

Печена тиква: Изчистете и нарежете на парчета тиквата. Подредете я в тава, добавете малко зехтин и сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути или докато тиквата стане мека. Обикновено приемаме печената тиква като десерт, но всъщност е чудесна, леко сладникава гарнитура. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay