Бяла риба, залята с вкусни сосове

Рибата е един от любимите ни продукти, а начините за приготвянето ѝ са безброй

Бяла риба, залята с вкусни сосове

В последния ден от работната седмица ни се искаше да ви представим нещо с една идея по-сложно. Нещо, което хем да не ви изгуби цял ден, хем да предизвика кулинарното ви любопитство. Намерихме това, което търсим, в Kulinar. Филетата от бяла риба са известни с вкусното си месо и лесно приготвяне. Двата вида сос пък са едно чудесно предизвикателство за вашето търпение. А резултатът си заслужава всяка минута, прекарана пред горещата печка.

Необходими продукти

4 парчета филе от бяла риба
4 яйца
200 гр гъби, нарязани на филийки
100 мл течна сметана
настърган кашкавал на вкус
1 глава лук, нарязана на дребно
1 пак. масло
½ с.л. оцет
брашно
олио
лимонов сок
сол
черен пипер
магданоз

Начин на приготвяне
Поръсете рибните филета със сол и черен пипер, потопете ги в брашното и ги запържете от двете страни за малко в олиото. След като добият златист цвят, ги извадете от тигана.

В същата мазнина задушете лука и гъбите. Прибавете сметаната, солта, черния пипер и магданоза. Махнете съда от котлона.

Разбийте жълтъците на яйцата в съд с обло дъно, поставен на слаб огън във водна баня. Прибавете към тях вода, като не спирате да разбърквате, докато не се получи кремообразна смес. Махнете съда от котлона.

Разтопете маслото и го сипете на тънка струя при жълтъците. Сложете лимонов сок, леко загрят оцет и сол на вкус.

Сложете рибните филета в тава, залейте ги с гъбената смес и соса от жълтъците. Поръсете ги с настъргания кашкавал и ги запечете в силно загрята фурна. Ястието може да се сервира в компанията на варени картофи.

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 13.07.2012|15:51
Страшно обичам бяла риба,защото няма кости и е само месо!
7
Не е посочен 13.07.2012|15:26
Бялата риба е много вкусна,освен това е без кости!
6
Не е посочен 13.07.2012|15:05
Много добре изглежда- рядко ям риба и никога така приготвена.
5
Не е посочен 13.07.2012|14:43
фен съм на рибата, така че непременно ще пробвам тази рецепта.
4
Не е посочен 13.07.2012|14:16
добре , ще си похапна тази вечер рибка
3
Не е посочен 13.07.2012|14:03
Обожавам риба , тя е много полезна :)
2
Не е посочен 13.07.2012|13:31
Рибата е и мой любим продукт :)
1
Не е посочен 13.07.2012|13:14
В това топло време на рибата не й ходят такива тежки сосове, по-добре наскара, залята с лимон и ароматни подправки.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay