Лесна рецепта за корейско кимчи

Лесна рецепта за корейско кимчи
Canva

В сезона на киселото зеле, ние ви показваме една малко по-различна рецепта. Ето ви една базова рецепта за корейско кимчи, което е едно от най-популярните и познати ястия от корейската кухня:

Необходими продукти:

  • 1 голямо китайско зеле
  • 1/4 чаша сол
  • 1 средна морков, настърган
  • 1 чаша вода
  • 1 супена лъжица чили флейкс (може да се добави повече или по-малко, в зависимост от вашия вкус)
  • 1 супена лъжица свеж настърган джинджифил
  • 3 скилидки чесън, намачкани
  • 2 глави зелен лук, нарязан на дълги и тънки ивици
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чайна лъжичка захар

Начин на приготвяне:

  1. Измийте зелето и нарежете на големи парчета.
  2. Поставете парчетата в голяма купа и поръсете със сол. Втрийте я зелето, за да се разнесе и го оставете да постои за около 1-2 часа.
  3. Изплакнете зелето добре с хладка вода, за да премахнтете излишната сол.
  4. В съд за разбъркване, смесете чилито, джинджифила, чесъна, зехтина, захарта и водата.
  5. Смесете моркова и зеления лук в зелето и добавете подготвената смес. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките равномерно.
  6. Поставете кимчито в стъклени буркани, натиснете го добре към дъното, за да избегнете въздушни джебчета, и затворете буркана.
  7. Оставете кимчито да ферментира на стайна температура за около 1-5 дни, в зависимост от това колко бързо и как искате да го консумирате.
  8. След като кимчито е ферментирало по ваш вкус, го прехвърлете в хладилника.

Кимчито е вкусно като гарнитура или добавка към различни ястия. Приятно готвене!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay