5 идеи за основни ястия за коледната трапеза

5 идеи за основни ястия за коледната трапеза
Canva

Коледа наближава и е време да помислим за трапезата, която ще поднесем на нашите близки и роднини. Ако всяка година се чудите как да впечатлите гостите си и същевременно да си похапнете вкусно, то ние сме тук с няколко идеи:

Печено пилешко с червено вино и розмарин

Печено пилешко филе, залято с ароматно червено вино и подправено с розмарин, създава чудесно топло и уютно ястие за студените дни.

Печена сьомга с мед

Пригответе сьомга, запечен във фурна с микс от мед и чесън. Поднесете я с картофено пюре или печени зеленчуци за завършен вкус.

Котлети с картофено пюре:

Сгответе котлети от свинско или пилешко месо, придружени с картофено пюре. По желание, добавете и гъбен сос за още по-наситен вкус.

Класически кюфтета с ориз и зеленчуци

Пригответе кюфтета от кайма (месо по ваш избор) и ги сервирайте в компанията на гарнитура от ориз и задушени зеленчуци като моркови и грах.

Пуешко с гъби и сметана

Запържете нарязан лук в малко зехтин, след което добавете нарязани пуешки филенца и гъби. Когато пуешкото стане златисто, налейте малко бульон и варете до омекване на месото. Прибавете сметана и оставете да заври. Подправете със сол, черен пипер и магданоз. Сервирайте с картофено пюре или ориз.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay