Вкусна паста с крема сирене на фурна

Известната печена паста с фета и домати е наистина перфектна, но има и други не по-малко вкусни варианти на печена паста.

Тази паста е доста адаптивна. Използвайте червен лук или шалот, оставете спанака или вместо него добавете зеле и използвайте каквато паста пожелаете. Само не забравяйте да запазите малко вода, преди да я изцедите. Тази наситена със скорбяла вода ще сгъсти соса и ще му помогне да залепне за самата паста! Що се отнася до времето във фурната, запечете сиренето, докато стане златисто и изглежда сякаш е на път да се разпадне.

Ето как да приготвите вкусна паста с крема сирене на фурна:

Необходими продукти:

200 грама крема сирене

200 грама чери домати

1/2 малка глава лук

4 лентички бекон

1/4 ч. зехтин

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. червен пипер

4 ч. бейби спанак

350 грама паста по избор

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Поставете крема сиренето в средата на голяма тава за печене. Добавете доматите, червения лук и бекона около него. Поръсете с риган и червен пипер, след което полейте със зехтин. 

Печете, докато крема сиренето стане златисто и доматите започнат да се пукат, около 40 минути. Добавете спанака веднага щом извадите от фурната и разбъркайте, докато сиренето стане гладко и спанакът спихне. 

Докато сиренето се пече, сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Сварете пастата според указанията на опаковката. Запазете ½ чаша вода, след което я изцедете.

Добавете пастата към готовия сос и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете малко от запазената вода и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay