Царевичният хляб е ронливо вкусно изкушение. Класическият царевичен хляб получава есенен ъпгрейд с добавка на тиквено пюре и подправки като канела и индийско орехче, което го прави идеална гарнитура за вашата есенна вечеря. Маслен и ронлив с нотка на сладост от тиквата, този хляб е перфектно съчетание за практически всяко хранене, по всяко време на деня.
Ето как да приготвите вкусен царевичен хляб с тиква:
Необходими продукти:
За царевичния хляб:
спрей за готвене
1 ч. жълт царевичен грис
1 1. универсално брашно
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. сода за хляб
3/4 ч.л. сол
1 ч. пюре от тиква
1/2 ч. сметана
1/3 ч. кафява захар
1/4 ч. разтопено масло
2 яйца
За топинга:
1/2 ч. масло
2 с.л. пчелен мед
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200° и напръскайте квадратна форма за печене със спрей за готвене. В голяма купа разбийте царевичното брашно, брашното, бакпулвера, канелата, индийското орехче, содата за хляб и солта.
В отделна средна купа разбийте пюрето от тиква, заквасената сметана, кафявата захар и разтопеното масло. Разбъркайте добре. Добавете яйцата едно по едно. Изсипете сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят.
Изсипете тестото в подготвената форма и печете около 20 минути. Оставете да изстине, преди да го нарежете на квадратчета.
В средно голяма купа разбийте маслото, меда, солта и канелата. Сервирайте с царевичния хляб.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |