8 начина да контролирате пикочния си мехур, когато няма тоалетна наблизо

8 начина да контролирате пикочния си мехур, когато няма тоалетна наблизо
unsplash

Когато пикочният ви мехур е почти наполовина пълен, вече ще започнете да изпитвате желание да отидете до тоалетната. Както повечето от вас знаят, това може да ви постави в неудобна ситуация, когато няма тоалетна наблизо. За щастие има някои трикове, които могат да ви помогнат:

1. Изпуснете газовете, ако имате такива 

Натрупването на газове в червата може да окаже допълнителен натиск върху пикочния мехур. Облекчаването на това налягане чрез изпускане на газовете може да ви накара да се почувствате по-комфортно и да ви позволи да задържите урината за по-дълго време.

2. Наместете тялото си: седнете изправени, но отпуснати

Начинът, по който позиционирате тялото си, може да ви помогне да стегнете мускулите около пикочния мехур. Не се прегърбвайте и седнете изправени, за да облекчите натиска върху пикочния мехур. Това може да намали желанието за пишкане.

3. Трябва да ви бъде топло

Когато ви е студено, тялото ви ще реагира на спада на температурата. Едно от последствията е, че ще се произвежда повече урина. Така че, когато ви се пишка, покрийте се с одеяла или увеличете температурата в стаята.

4. Легнете

Според едно проучване натискът върху пикочния ви мехур намалява прогресивно, когато лежите. Когато се изправяте, ще използвате корема си, за да задържите стойката си, а тежестта ще притиска пикочния мехур. Поради тази причина е добре да лежите, когато ви се пишка.

5. Кръстосайте краката си, докато стоите изправени

Уретрата е тръбата, която извежда урината от тялото ви. Можете леко да стиснете тази тръба, като кръстосате краката си. Уверете се, че ги кръстосвате, докато стоите, тъй като в седнало положение това може само да доведе до по-голям натиск върху пикочния мехур.

6. Опитайте се да не се смеете

Когато се смеете, основните ви мускули се напрягат, оказвайки натиск върху пикочния ви мехур. Обаче сфинктерният мускул, който затваря уретрата, за да предотврати изтичане, се отпуска с това повишено налягане и тогава се получава уриниране. Така че по-добре се опитайте да избегнете кикотене, когато ви се пишка.

7. Разсейвайте се

Когато пикочният ви мехур е наполовина пълен, нервите в пикочния мехур ще кажат на мозъка, че е време да уринирате. Тази нужда може да е по-малко спешна, отколкото се усеща, така че е добре да се разсеете по някакъв начин. Така че следващия път се опитайте да мислите за нещо друго и ще видите, че усещането изчезва.

8. Стиснете дупето си

Контролът на пикочния мехур зависи от мускулите на тазовото дъно. Стискането на дупето няколко пъти е бързо упражнение за стягане на тези мускули, които могат да помогнат за задържането на урината в пикочния мехур, предотвратявайки уринирането. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay