Натурални продукти, които НЕ ТРЯБВА да нанасяте върху лицето си в чист вид

Натурални продукти, които НЕ ТРЯБВА да нанасяте върху лицето си в чист вид
Canva

Из пространството е разпространен митът, че всичко натурално е полезно. Но тук трябва да имате предвид, че и оловото е натурален продукт, но това е елемент, който никога не бива да допускаме близо до тялото си. Вероятно ще се шокирате, след като разберете, че има естствени съставки, които наистина могат да ни навредят.

Някои натурални продукти могат да бъдат дразнещи или дори опасни за кожата, особено ако имате чувствителна кожа или специфични кожни състояния. Ето някои естествени продукти, които трябва да избягвате да поставяте върху лицето си:

  1. Алое вера: Въпреки че обикновено се счита за безопасно и полезно за кожата, някои хора може да са алергични към алое вера. Симптомите могат да включват зачервяване, сърбеж и обрив.

  2. Карамфилово масло: Това масло може да причини дразнене, зачервяване и алергични реакции, когато се прилага върху кожата.

  3. Евкалиптово масло: Въпреки че има успокояващи свойства, евкалиптовото масло може да причини зачервяване и алергични реакции, когато се прилага върху кожата.

  4. Масло от чаено дърво: Въпреки че има антибактериални свойства, маслото от чаено дърво също може да причини дразнене и алергични реакции на кожата.

  5. Ментово масло: Въпреки че има охлаждащ ефект, ментовото масло може да има същите негативни последствия.

  6. Сода за хляб: Содата за хляб може да бъде твърде абразивна за деликатната кожа на лицето.

  7. Лимон: Лимоновата кора може да причини дразнене и алергични реакции, когато се прилага върху кожата. Лимоновият сок също може да причини фоточувствителност, което увеличава риска от слънчево изгаряне.

Винаги правете тест на малък участък преди да използвате нов продукт върху лицето си, като нанесете малко количество и изчакайте 24 часа, за да видите дали възникват някакви реакции. Ако имате чувствителна кожа или специфични кожни състояния, най-добре е първо да се консултирате с дерматолог, преди да използвате нови продукти.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay