С грижа за околоочния контур

Тъмните кръгове под очите

С грижа за околоочния контур

Сенките и тъмните кръгове под очите са проблем, който е познат на не малка част от жените. Причините могат да бъдат различни: хронично недоспиване, бурна нощ, в която сте прекалили с алкохола, а цигареният дим е бил навсякъде около вас. Стресът и неприятните емоции също се отразяват първо върху нежната кожа около клепачите.

 

Най-доброто решение се крие в дълбокия и здрав сън, разбира се, но ако нямате възможността да се "поглезите" с това удоволствие, ще споделим с вас някои рецепти, известни от бабини времена, но все така ефикасни.

 

Направете си чай от лайка или мента като вместо да хвърляте пакетчетата, ги поставите на очите. Постойте така известно време и махнете. След това измийте обилно с хладка вода.

 

Всички сме виждали как кокетките по филмите се разкрасяват чрез силата на краставицата. Така, че направете като тях. Две кръгчета краставица освежават много изморените очи.

 

Ако не ви притесняват градусите навън, можете да си направите масаж с кубчета лед. Помага за възстановяването на кръвообращението.

 

Картофите също имат функция 2 в 1. Сварете си няколко и ги намачкайте на пюре. Освен за хапване, можете да ги използвате и като "унищожители" на тъмните кръгове. Разнесете малка част пюре на две марли и поставете на очите за 10 минути. След това измийте с хладка вода.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay