Не правете тези неща, ако косата ви е склонна към накъсване

Не правете тези неща, ако косата ви е склонна към накъсване
Canva

Ако вашата коса е склонна към накъсване, е важно да се избягват определени навици, които могат да увеличат риска от увреждане и допълнително накъсване на косата. Ето някои неща, които трябва да избягвате:

Стегнати прически и топлинна обработка

Стегнатите прически като например плитки, кокове и опашки и високите температури могат да доведат до увреждане на косата и увеличаване на риска от накъсване. Опитайте се да намалите употребата на топлинни уреди и да избирате по-свободни прчески.

Грубо разресване

Когато разресвате мокра коса, бъдете внимателни и използвайте гребен с широки зъби или специална четка. Не използвайте сила и натиск, за да предотвратите накъсването на косата.

Използване на агресивни продукти за коса

Някои химикали и продукти за стилизиране могат да съдържат съставки, които увреждат косата и я правят по-склонна към накъсване. Избягвайте агресивни химикали и залагайте на продукти, които са подходящи за суха и увредена коса.

Често боядисване

Честото боядисване на косата с химикали за боядисване може да причини накъсване. Разгледайте алтернативи като боядисване с по-нежни продукти или избягвайте честото посещаване на салона.

Неподходяща грижа за косата

Недостатъчната грижа за косата, като липса на подходящо овлажняване, редовно подрязване и използване на подходящи продукти, може да направи косата по-склонна към накъсване.

Слънце и химични въздействия

Избягвайте продължително излагане на косата на вредни фактори като слънце, морска вода или химикали. Те могат да увредят структурата на косата и да допринесат за нейното накъсване.

Нездравословен начин на живот

Здравословната диета и общият стил на живот могат да повлияят и на здравето на косата. Включете в режима си храни, богати на витамини и минерали, които подпомагат здравето на косата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay