Добавки, които се борят срещу бръчки и преждевременно стареене

Добавки, които се борят срещу бръчки и преждевременно стареене
Canva

Съществуват различни добавки, за които се твърди, че помагат при борбата с бръчките и преждевременното стареене на кожата. Важно е да се отбележи, че ефективността на тези добавки може да варира от човек на човек, и че те не заместват здравословния начин на живот и редовната грижа за кожата. Преди да започнете приема на каквито и да е добавки, е препоръчително да се консултирате със здравен специалист. Някои от добавките, които се изследват за своите потенциални ползи за кожата, включват:

Колаген: Колагенът е основна съставка на кожата и може да подпомогне еластичността ѝ. Добавките с колаген се използват за оптимизиране на здравето на кожата.

Коензим Q10: Този антиоксидант се произвежда естествено от организма и може да помага за борба със свободните радикали, които причиняват стареене.

Витамини С и Е: Антиоксидантите като витамини С и Е също могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да поддържат здрава кожа.

Омега-3 мастни киселини: Те имат антиинфламаторни свойства и могат да допринесат за здравето на кожата.

Резвератрол: Намира се в червеното вино, гроздови семена и други източници. Изследванията показват, че резвератролът може да има анти-aging ефекти.

Цинк: Цинкът участва в производството на колаген и има роля в поддържането на здрава кожа.

Хиалуронова киселина: Тя запазва влагата в кожата и подпомага еластичността ѝ.

Зелен чай: Съдържа антиоксиданти, които могат да подпомогнат в предпазването на кожата от свободните радикали.

Отново напомняме, че преди да започнете приема на каквито и да е добавки, е важно да се консултирате с лекар или здравен специалист, особено ако имате някакви здравословни проблеми или приемате други лекарства.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay