Екологична мода: Ето как!

Екологична мода: Ето как!
Canva

Модата се оказва един от основните замърсители на панетата. Колкото овече кууваме, толкова повече произвеждт компниите, а ова завършва с хиляди тонове изхвърлени дрехи в депата. Когато си купувате нови дрехи, има няколко начина, по които може да станете по-екологични и да подкрепите устойчивата мода. Ето няколко съвета:

Купувайте качествени продукти

Избягвайте евтините и бързо износващи се дрехи. Вместо това, инвестирайте в качествени облекла, които ще издържат на времето и няма да изискват честа смяна.

Придържайте се към основни неща

Основните, универсални дрехи се комбинират лесно и са подходящи за различни сезони, което означава по-малко нужда от покупка на нови дрехи.

Избягвайте модните тенденции

Модата често е капризна и подлежи на бързи промени. Избягвайте непрекъснатото следване на модните тенденции и по-скоро се фокусирайте върху стилове, които ви харесват и които са устойчиви на времето.

Избягвайте бързата мода

Търговските вериги, които произвеждат дрехи масово и на ниски цени, често нарушават етични и екологични стандарти. Заложете на брандове, които се ангажират с устойчивост и справедлив търговски модели.

Пазарувайте втора употреба

Разгледайте възможностите за покупка на дрехи от магазините за втора употреба. Вторичният пазар е отличен начин да намалите влиянието на модната индустрия върху околната среда.

Избирайте устойчиви материали

Когато избирате нови дрехи, обръщайте внимание на материалите. Памук, коноп и рециклирани материали са по-устойчиви варианти от синтетични материали.

Отговорно отстраняване на стари дрехи

Когато се отървете от стари дрехи, опитайте се да ги дарите, продадете или рециклирате, вместо да ги хвърляте в кофата за боклук.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay