От предприемач към вдъхновител: Разговор с Красимира Ангелова

От предприемач към вдъхновител: Разговор с Красимира Ангелова

Красимира Ангелова е дългогодишен предприемач на голяма собствена международна компания с милиони продажби всяка година, всепризнат бизнес ментор и трансформиращ коуч. Всеки, който се докосне до нейната работа напълно преобразява живота и бизнеса си. Всички споделят,че бизнеса и живота им се дели на преди работата с нея и след това. 

През нейната система на обучения са преминали хиляди българи от целият свят, които промениха живота си.

Нейните авторски книги са тотални бестселъри, които се доставят до всяка точка на света и променят човешки съдби.

Нейните постижения и награди като – Бизнес дама на годината, Мисионер в личностното развитие, Бизнес мама, Великолепна дама са малка част от всичко постигнато. Нейните най-големи постижения са  това, че е майка на 3 прекрасни деца и прекрасна съпруга на любящ мъж, успешен предприемач и бизнес ментор и вдъхновите

От предприемач към вдъхновител: Разговор с Красимира Ангелова

От предприемач се превръщате във вдъхновител на хиляди хора. Как дойде промяната при вас?

Какво е да бъдеш успешен предприемач? За мен, това не само означава да изграждаш бизнес и да постигаш финансов успех, но също така и да споделяш знанията и опита си с други хора. През годините на своята предприемаческа пътека осъзнах, че едно от най-важните неща е да помагаме един на друг.

Развитието на бизнес, който се фокусира върху менторството, беше естествена стъпка за мен. Виждах това като възможност да подкрепя други предприемачи и начинаещи бизнесмени в техния път към успеха. Менторството не е просто даване на съвети; то е възможност да споделям стратегии, да вдъхновявам и да помагам на другите да растат и да преодоляват предизвикателствата.

Затова, решението за да се обърна към менторството беше логична стъпка в моя професионален живот. Виждам в него възможност да не само помагам на други да постигнат своите цели, но и да създавам по-добро общество от успешни и вдъхновени предприемачи. 

Имате щастливо семейство и успешен семеен бизнес. Как решавате да преобърнете живота си на 360 градуса и да се насочите към друго поприще?

Преобразяването на живота ми на 180 градуса и преминаването към ново поприще беше решение, което не беше взето лекомислено. Въпреки щастливото семейство и успешния бизнес, осъзнах, че имам нещо повече да предложа на света. Все повече чувствах, че моята страст към предприемачеството и желанието ми да помагам на други хора да постигнат своите цели трябваше да бъде изразено в различна форма.Така че, въпреки че семейството и бизнесът ми щяха винаги да бъдат важни части от моя живот, реших да изследвам нови възможности, които биха ми позволили да споделям моите знания и опит по-широко. Това решение не беше лесно, но вярвах, че като се ангажирам с нови предизвикателства, аз ще имам възможност да раста както лично, така и професионално.

Така че, преминаването към ново поприще беше решение, взето със смирение, но и с убеждение, че ще ми даде възможност да продължа да развивам себе си и да допринеса за обществото в нови и вълнуващи начини.

Споделяте, че човек може да създаде всичко, което поиска. Как се случва, според вас?

Вярвам, че ключът към създаването на всичко, което човек поиска, е комбинация от множество фактори. Първо, е необходимо да имаме ясна и конкретна цел или визия за това, което искаме да постигнем. Това изисква рефлексия, самосъзнание и вдъхновение.  

След това, е необходимо да създадем план или стратегия за постигане на тази цел. Този план трябва да бъде реалистичен, но и да ни предизвиква да поемем действия, които ще ни отведат към успеха.  

Най-важната част от процеса обаче, според мен, е ангажиментът и настойчивостта. Трябва да бъдем готови да работим упорито и да преодоляваме предизвикателствата, които ще възникнат по пътя ни. Трябва да бъдем гъвкави и готови да се приспособим към променящите се обстоятелства, но никога да не изгубим вярата си в себе си и в нашата способност да постигнем целите си.

Накрая, вярвам, че важно е да сме благодарни и да ценим всеки успех, колкото и малък да е. Пътуването към постигане на целите си може да бъде трудно, но като запазим положителното мислене и решимостта си, можем да създадем всичко, което поискаме.

От предприемач към вдъхновител: Разговор с Красимира Ангелова

Трябва ли да се научим да благодарим за всичко, което ни поднася съдбата и защо?

Благодарността е важна част от живота и може да ни помогне да се развиваме както лично, така и емоционално. Въпреки че може да изглежда трудно да благодарим за всичко, което ни се случва, включително и за трудни ситуации, това може да има положителен ефект върху нашето благополучие. Като научим да благодарим за всеки опит, какъвто и да е, можем да се развиваме и да се приспособяваме по-добре към живота. Това ни помага да ценим всяко изживяване като възможност за учене и растеж, дори и да е предизвикателно или болезнено. Благодарността ни помага да останем свързани с настоящия момент и да видим красотата и уроците във всичко, което ни се случва. Така че да, ученето да благодарим за всичко, което ни поднася съдбата, е важно за нашето благополучие и душевно здраве.

Какво означава манифестиране?

Манифестирането е процесът на привличане и осъществяване на желания или цели чрез съзнателно привличане на тяхната енергия в нашия живот. Това е идея, която произтича от закона на привличането и позната като "законът на магнетизма". Според този закон, това, в което се фокусираме, се привлича в нашия живот - каквото и да било, положително или отрицателно.

Манифестирането включва култивиране на положителни мисли, емоции и убеждения, които са съсредоточени върху желаните резултати. Това може да включва визуализация, афирмации, медитация и други практики, които помагат да се укрепи вярата и усещането, че желаното вече е налице.

Манифестирането не е просто чакане да се случи нещо, а активен процес на сътрудничество със законите на Вселената, за да се привлече това, което желаем в нашия живот. Той ни призовава да бъдем осъзнати за нашата енергия, мислите и действията си, като се стремим към постигане на нашите цели и привличане на положителни възможности в живота си.

Как да препрограмираме живота си? 

Препрограмирането на живота си включва процес на промяна на своите мисловни модели, убеждения и действия, за да постигнем по-пълноценен и удовлетворителен начин на живот. Препрограмирането на живота си изисква ангажимент, търпение и последователност, но като се придържате към тези стъпки, можете да създадете по-изпълнен и успешен начин на живот.

Как започна промяната при вас?

Промяната при мен започна чрез осъзнаване на необходимостта да поема контрол върху своя живот и да създам по-пълноценно и задоволително съществуване. Тя започна с вътрешно разбиране, че аз съм отговорен за собствената си съдба и щастието си, и че имам възможността да променям нещата, които не ме удовлетворяват.Промяната при мен беше инициирана от желанието да се развивам лично и професионално, да изграждам по-здрави взаимоотношения и да преследвам по-високи цели. Тя започна с малки стъпки, като поставяне на ясни цели, изследване на нови интереси и наблягане върху саморазвитието.Промяната при мен беше също така подпомогната от изучаването на техники за самоусъвършенстване, като практики на медитация, визуализация и позитивно мислене. Тези инструменти ми помогнаха да променя перспективата си, да преодолявам отрицателни убеждения и да поемам активна роля в създаването на живота, който искам да водя.

В крайна сметка, промяната при мен започна с вътрешно решение да поема контрол върху своя собствен живот и да избера пътя към по-щастливо, изпълнено смисъл и удовлетворително съществуване. Тя е непрекъснат процес, който продължава да ме води към постигане на моите цели и развитие като човек.

Кога човек осъзнава, че трябва да направи трансформация с живота си?

Човекът обикновено осъзнава, че трябва да направи трансформация в живота си, когато усеща дълбока неудовлетвореност или несъответствие между това, което преживява в момента, и това, което иска да постигне или към което стреми. Времето за осъзнаване на необходимостта от трансформация може да настъпи в различни моменти от живота на човека и за различни причини:Всъщност, процесът на осъзнаване на нуждата от трансформация в живота е индивидуален и може да бъде различен за всеки човек. Важно е да се слуша внимателно вътрешния си глас и да се бъдe готов за промяна, когато се появи нуждата.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay